Tidligere Masterclass – Reinhard Stelter – Kunsten at dvæle i dialogen

Masterclass med Reinhard Stelter om transformative samtaler med udgangspunkt i tredje generations coachingHvor god er du til at lytte til dig selv under en dialog – at få øje på dine egne antagelser og forestillinger om den eller dem, som du er i dialog med? Dette er en forudsætning af kunsten i at dvæle og ikke kvæle dialogen! Få input til at lytte til dig selv og den anden i dialogen, så bidrager du til en meningsfuld og transformativ samtale, som i sidste ende kan hjælpe dig og den anden til at finde dit etiske ståsted og egne personlige værdier.

For hvad kendetegner den bæredygtige, meningsfulde og transformative samtale, der giver værdi for den enkelte, for teamet, i ledelse og organisationen? Ikke alle samtaler og dialogtyper er hjælpsomme og nyttige. Det er vigtigt at forstå såvel den sociale som den organisatoriske ramme for samtalen for at kunne give den værdi og mening.

Transformative dialoger er med til at sikre os et holdepunkt og en integritet i vores måde at agere i verden på. Hvis vi dvæler i dialogen, åbner der sig nye muligheder for en grundlæggende forståelse af os selv og hinanden.

Til Masterclass tog Reinhard Stelter udgangspunkt i en analyse af de radikale sociale forandringer, der truer os til at miste os selv. På baggrund af en analyse af tidligere coachingtraditioner kommer Reinhard Stelter frem til en konklusion, der fører til en ny forståelse af, hvad ”coaching” bør være, og hvordan det bedst aflyses af begrebet ”transformativ dialog”, der inviterer til, at man hjælper sin dialogpartner til at forstå sig selv på ny. Disse dialoger kan også støtte forandringsprocesser i organisationen og befrugte dialogprocesser i transformative ledelsesprocesser. Masterclassen bestod af en spændende dag med oplæg kombineret med en aktiv inddragelse af deltagerne.

Reinard Stelter

Reinhard Stelter er Ph.d. i psykologi og professor i sport- og coachingpsykologi. Han er leder af Coaching Psychology Unit ved Institut for Idræt og Ernæring (NEXS), Københavns Universitet. Akkrediteret coaching-psykolog med egen praksis og fagkoordinator på Master of Public Governance på Copenhagen Business School. Han er bl.a. forfatter af bøgerne ”Tredje generations coaching” fra 2012 og ”Kunsten at dvæle i dialogen” fra 2016, som findes i en oversættelse og bearbejdning både på engelsk og tysk. Læs interview med Reinhard Stelter.

Målgruppe

Denne MasterClass var målrettet ledere, konsulenter og andre, som arbejder med eller er optaget af at udvikle ledelse, organisationer og virksomheder. Tilmed henvendte forløbet sig til dig, som har brug for en introduktion til eller genopfriskning mht. at være dialogholder for professionelle, transformative og støttende samtaler (fx coaching, mentoring, udviklingssamtaler, støttende samtaler eller lignende).

Blogindlæg

"Jeg fortryder intet og savner ikke noget fra spørgeskemaet”, Michael Kaas-Andersen, direktør ZBC (2020)

Tak til alle - for et mærkeligt, vildt og lærerigt 2020

På denne side kan du finde slides fra webinaret, som vi håber kan inspirere jer i jeres videre udvikling af effektfulde teams